Koparan Porotilalla voit tutustua puistomme ystävällisiin poroihin ja nauttia eripituisista porosafareista.

Poro-ohjelmat voit ostaa helposti verkkokaupasta. Osa tuotteista kuten poronpolku on saatavilla myös suoraan Pororavintola Koparan tiskiltä.

orig_image-31830.jpg
Helpoin tapa tutustua poroihin ja niiden elämään on kuuluisa Poronpolku . Poronpolku on 30 minuuttia kestävä itsenäinen kävelyreitti poropuistossa. 

Poronpolku johdattaa kulkijansa Porotila Koparan poroaitaukselle. Polun varrelta löydät informatiivisia tauluja, joista voit lukea tarinoita poron vuodesta, aina keväthankien syntymästä arktisesta talvesta selviytymiseen. Aitaukselta löydät ruokalaatikoita, joista löytyviä porojen herkkuja porot tulevat mielellään syömään kädestä asti. Matkalla on myös vanha, tulisijallinen ja tunnelmallinen porokämppä, jossa voit nauttia vaikka omia eväitä tai lämmitellä hetken kaminan lämmössä.

Lisäpalveluna on saatavilla retkelle mukaan makkarareppu, josta löytyy tarvikkeet nuotiohetkeen makkaroineen ja mehuineen. Tätä kannattaa kysyä Pororavintolan kassalta.

Poronpolun lippu maksaa 10€/ hlö. Talvikaudella 2020-2021 on saatavana myös tarjoushintainen Perhelippu,  30€/ perhe. Tällä lipulla Poronpolulle pääsee kaksi aikuista ja perheen lapset.

Lipun voit kätevästi ostaa Pororavintola Koparan kassalta tai Visit Arctic Northin verkkokaupasta.

Jos haluat oppia vielä enemmän poroista ja päästä sisään porotilamme elämään, voit lähteä mukaan opastetulle Elämää porotilalla kierrokselle.

Tämä 45 minuutin kierros alkaa Ravintola Koparan edessä jossa tapaat paikallisen poronhoitajan ja hän johdattaa sinut porotilamme aitaukseen. Matkan varrella kuulet tarinoita poronhoidosta sekä poron vuodesta syntymähetkistä keväthangilla, keskikesän yöttömän yön valluksista, syksyn kiihkeästä rykimäajasta ja keskitalven arktisesta pimeydestä selviytymisestä, kuinka porot pääsevät liikkumaan metrisessä hangessa ja vieläpä löytävät ruokansa hangen alta? Kierroksen aikana pääset porotilamme aitauksen sisään ruokkimaan ja ehkä jopa silittelemään poroja. Tapaat aidassa nuoret porot, vasat ja niiden emät eli vaatimet. Lopuksi käymme tutustumassa vielä myös suuriin poroihin,  härkiin jotka tekevät päivätyönsä pororaidossa vetäen rekiä.

Elämää porotilalla kierros maksaa 30€/ hlö tai 100€/ perhe. Tämän tuotteen ostat helpoiten etukäteen Visit Arctic Northin verkkokaupasta.

Porosafarimme vievät teidät nauttimaan hiljaisuudesta ja lapin luonnon rauhasta kairaan.

Jos haluat kokea lyhyemmän pororaidon, suosittelemme puolen tunnin pituista Poronkusema safaria.

Pororaito on useamman poron sekä reen jono, jollaisilla Lapissa on ennen vanhaan kuljetettu niin ihmisiä kuin tavaraakin pitkin kairoja, paljakoita ja jopa tuntureiden yli. Puolen tunnin porosafarin aikana koemme talvisen metsän elämää pororaidossa paikallisen poronhoitajan opastuksella, ehkäpä näemme jänisten ja muiden lapin eläinten jälkiä lumella ja vapaana kulkevia poroja. Retken päätteeksi voit tutustua Poronpolkuun ja ruokkia poroja.

Poronkusema safari maksaa 40€/hlö.

Talvikaudella 2020-2021 Poronkusema safarille pääsee satasella koko perhe! Eli perhelippu, jolla kaksi aikuista ja perheen lapset pääsevät safarille, maksaa ainoastaan 100€/ perhe.

Tämän tuotteen ostat helpoiten etukäteen Visit Arctic Northin verkkokaupasta.

Mikäli haluat kokea syvemmän rentoutuksen,  hiljaisuus hoidon pororaidossa sekä kuulla tarinan poron vuodesta, suosittelemme valitsemaan Hankien hohdetta safarin.  Ohjelma kestää tunnin.

Ohjelma alkaa porosafarilla jossa nautit Lapin upeasta luonnosta ja hankien hohteesta. Kuljemme pororaidossa läpi lumisen metsän ja kuuntelemme hiljaisuutta sekä etsimme talvisen metsän elämän jälkiä. Safarin jälkeen pääset tutustumaan puiston poroihin aitauksen sisälle ja kuulet tarinan poron vuodesta. Samalla voit ruokkia poroja ja ottaa muistoksi ne parhaat kuvat kun porot syövät jäkälää suoraan kädestäsi.

Hankien hohdetta safari maksaa 60€/ hlö.

Talvikaudella 2020-2021 on Hankien hohdetta safarille mahdollisuus hankkia myös Perhelippu jossa kaksi aikuista ja perheen lapset saavat nauttia ohjelmasta 200€/ perhe hintaan.

Tämän tuotteen ostat helpoiten etukäteen Visit Arctic Northin verkkokaupasta.

Tutustu porosafareihimme verkkokaupassa ja valitse mieleisesi seikkailu, josta taatusti riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa.

orig_image-31812.jpg

orig_image-31810.jpg